Arjan van Gent, West-Knollendam Passie voor Marathonvluchten

You are here: Home > Vliegers

Vliegers

De vliegers worden half maart gekoppeld. Op het nieuwe hok heb ik twee hokken van 9 broedhokken. Voor deze hokken loopt een gang. De scheiding van gang naar hok wordt gevormd door een traliehek met een schuifsdeur erin. De onderkant van dit hek is voor 60 cm dicht. 

Wanneer de duiven gescheiden zitten, zitten de duivinnen in een duivinnenkast met 20 vakjes. De deurtjes ervoor zitten overdag dicht en liggen de duivinnen in hun vakjes. Ze gaan door de deur naar buiten.

In 2016 ga ik voor het eerst op nest spelen. Ik ga de duiven inspelen op een soort van droog weduwschap, waarna ik ze voor St.Vincent op een aantal dagen eieren wil hebben. 
De duiven komen binnen door spoetnikken en worden daar geconstateerd door een Unikon Champ systeem.

De jonge duiven worden gewoon ingespeeld of op de jonge duivenvluchten en de natoervluchten. Meestal gaan ze 3 keer met de wagen mee. 

Het hok.

7,30 meter lang en 2 meter 35 diep. 1,60 meter voor de kwekers. 1 meter voor de duivinnen. 2x 1,80 voor de weduwnaars en 1 meter 10 voor de jongen. De hokken van de kwekers en jongen zijn 2,35 meter diep en voor de oude duivenhokken loopt een gang van 1 meter voor de hokken.

 

Submenu

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

Main Menu Page Content Newsarea